Теодора Иванова

11 ное 20211 мин.

Inspiring a life of immersion

Актуализирано: 14 сеп 2023

Ние всички искаме да живеем живота си смислено, но откъде да започнем? Вдъхновяващо послание от Jacqueline Novogratz за смисъла да правиш нещата смислено. Да влагагаш от себе си и да следваш промяната. Един блестящ и многообразен разговор, който ни запознава с хората, които тя е срещнала в работата си - хора, които са се потапят в каузата, общността, в страстта за справедливост. Тези човешки истории ни носят силни моменти и вдъхновение.

Jacqueline Novogratz е основател и управлява Acumen, неправителствена организация, която следва социалния бизнес подход, за да подобрява живота на бедните. В своята книга "Синият пуловер" (The Blue Sweater) тя споделя истории за решения, които наблягат на устойчиви решения отдолу-нагоре (bottom-up) като противовес на традиционната помощ, спускана отгоре (top-down - чрез правителствени програми или донорска помощ).

Вдъхновението, което аз си взех от този разговор.

Всеки ден пред нас има избор – дали да поемем по лесния път или да отстояваме морала си и това да не се страхуваме от различните, да не мразим и да следваме пътя към промяната.

Малко хора променят историята, но всеки ден всеки от нас променя нещо малко в събитията и всеки от нас рисува картината на общата ни история.

3
0