top of page
  • Снимка на автораЕмилия Илиева

DigiComs - шанс за ново начало

Краят на 2020 г. за мен бе едно ново начало. Докато всички се радваха, че тази тежка година най-после приключва, преди нейния край аз вече бях напред във възможностите на бъдещето и предложенията на настоящето. Вече бях карала сериозен курс по дигитален маркетинг, но бях съвсем нова в НПО света. Тъкмо бях започнала работа във Фондация Ботаника Лайф, която тогава ми даде поле за разностранна изява и ми осигури познанство с Теодора и екипа на Impact Drive.

Без колебание и с желание се записах в пилотното издание на DigiComs. Курсът се оказа бърз влак между личния ми опит и новите знания и умения, които ми бяха нужни, за да изпълнявам работата си. Неусетно се запознах с НПО света, проблемите и нуждите на сектора. Припомних си важни комуникационни правила и стратегии, бях подтикната и вдъхновена да приложа наученото и да разработя комуникацията и присъствието на фондацията, в която работех. По време на курса, макар и онлайн, срещнах чудесни хора, които винаги споделяха интересни идеи и различни гледни точки.

Завърших курса успешно, но връзката ми с Impact Drive не беше прекъсната. Година по-късно, когато бях останала без работа, екипът ме прие и станах Дигиталния комуникатор на организацията. Така се оказах, първият човек завършил курса и реално осъществил цялостната му идея – да повиша капацитета си и да си намеря нова работа, с която да помагам на сектора да се развива в комуникационно отношение. Към този момент дори попадах в уязвимата група на безработните, освен това новото поприще ми позволи да бъда гъвкава с ангажираността си и да напредвам с други лични начинания.

С времето установих, че НПО сектора действително се нуждае от свеж поглед и разчупване на собствения си контекст. Вярвам, че дигиталните комуникатори, които DigiComs създава, могат чувствително да променят присъствието на НПО в публичното пространство. Знам, че процесът е дълъг, но перспективата е налице, както и възможността за нестандартна заетост, проява на творчество и постигане на финансова обезпеченост.

Ето това е DigiComs за мен! Ако имате желание за подобно преориентиране в професионален план, опитайте различното, което този курс може да ви донесе.


За повече детайли и записаване за новия курс вижте тук.

Запишете се за участие в #OnlineTalk DigiComs ONE и дигиталните комуникации на каузи тук.

31 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

Yorumlar


bottom of page