top of page

Йоанна Иванова

Йоанна Иванова

За мен

Интересите ми са разностранни - от тенис на корт, през дипломация и международни отношения, политика, финансови пазари, винопроизводство и сомелиерство. Обичам да чета биографии, чуждестранни журналистически издания- вестници и списания. В личностен план се стремя към откритост и уравновесеност, тренирам се да бъда по-добър човек за себе си и за околните.

Вярващ в чудеса застъпник за социално равенство попаднал в корпоративна среда, активен доброволец към организации, работещи с хора, търсещи убежище, жертви на насилие и трафик с икономическо и хуманитарно образование, говорещ малко, но достатъчно арабски език, че да успява да докара усмивка на лицето на хора, загубили дом и родина, притежател на голяма уста - гаранция за начало на продуктивен диалог, или големи неприятности.

Завършила магистратура по “Мениджмънт на социалните дейности” в Софийски университет, моден експерт и инструктор, с интереси в областта на модата, фотографията, хореографията и сценаристиката.

Дипломиран магистър "Управление на човешките ресурси“, с над 10 годишен корпоративен опит. Хобито ми е дигиталният маркетинг. Опитът ми до този момент ме е научил, че знае ли една организация точната причина, поради която съществува, започва да вдъхновява и изгражда лоялност, обвързвайки причината с  нейните ценностите и вярванията, както и с тези на нейните служители.

​Професионалният ми път започна с Философията, премина през модата и завърши с Авиацията. Автор и организатор на редица модни спектакли, както и на професионални школи за обучение на фотомодели и манекени. С дългогодишен опит в областта на Авиацията. Най-голямото прозрение от годините прекарани в пътувания е, че нямаме основателна причина да се оплакваме. Пътувайки в страни от “Третия Свят”, се сблъсках с истинското лице на бедността и нищетата. Благодарна съм на шансът да се докосна до толкова много разнородни култури, което ме изгради като личност безвъзвратно.


Дигитални компетентности

Изпробвам смело различни инструменти за създаване на дигитално, визуално съдържание. Проследявам и проучвам темите, по които пиша и създавам авторски текстове и истории. ​


Интереси в НПО сферата

С удоволствие бих се посветила на всички каузи, свързани с правата на човека, правата на животните и необходимостта от хуманно отношение към тях, иновативни практики в образованието и неконвенционални методи на лечение.

Мога да работя с организации във Варна, София или навсякъде, където бих могла да допринеса с труда и експертизата си за определена кауза.


Моите постижения/портфолио

Най-голямо ми постижение в миналото е създаването и успешното реализиране на спектакъла “Петият елемент”. Благодарение на придобитите умения по време на обучението DigiComs се спуснах в смелото начинание за създаване на уеб страницата на приятелска организация, която предстои да бъде публикувана съвсем скоро.