top of page

Радина Щерева

Радина Щерева

За мен

През 2020та година завърших Английската езикова гимназия с втори чужд език немски. В момента съм студент в Американския университет в България, преследвайки двойна диплома: Политически науки и международни отношения, както и Журналистика с Масови комуникации. В свободното си време, се отдавам на четене, писане, и активизъм по горещи за мен теми и проблеми.

Моят професионален опит в НПО сферата слага началото си с курса за дигитални комуникатори на DigiComs. В личен план учствам в благотворителни каузи, но се надавям, че някой ден и професионално бих се развила в сектора на НПО. Мечтая до края на обучението си да изкарам стаж в тази насока.

"Мога да убедя всеки във всичко!" е девиз, който определя зодията ми, но и всяко нещо, с което се захвана. Ако самата аз повярвам, че каузата ми е необходима и качествена, бих направила всичко възможно да я доведа до край. Аз съм, трудолюбив и самодисциплиниран студент, на когото “рамката” на университета не му стига, и търси нови предизвикателства.

Дигитални компетентности

- създаване на съдържание

- креативност

- колаборация

- копирайтинг

- критично оценяване на дигиталното съдържание и информация

Интереси в НПО сферата

В последните години интересът ми към застрашените и изчезващите животински видове в Африка се увеличи. Балансът в природата, който все повече разрушава, е казус по който искам да работя. Другата ми страст е Близкият изток. Чувствам се по някаква причина близка с децата от тези географски ширини. Затова и искам да олекотя по даден начин техните животи. В роден план, може би най - силният ми интерес е към насилието, третирането и отношението на редица съграждани към животните.

Моите постижения/портфолио

В професионален план започнах да градя своето портфолио преди старта на университета. През 2020та година започнах първия си стаж в сферата на дигиталното съдържание и писане към електронно списание. Там работих по лично избрани теми и същевремено упражнявах фотошопски умения.

Лятото на 2021ва година работех с деца от две до осем години в аниматорски център, което ме зареди с много качества като търпеливост, адаптивност, пъргавост, самодисциплина икреативност.

Лятото на 2022ва година започнах дистанционна работа като медиен анализатор в чуждестранна ПР компания.

В личен план, винаги съм се гордяла с потенциала си за креативно писане. Края на гимназиалното си обучение създадох страничка в Instagram с името radost.thoughts .