top of page

нд, 28.07

|

Хотел Жеравна

Активизъм и grassroot за върховенство на правото

Върховенство на правото през работата на гражданския сектор с общностите

Активизъм и grassroot за върховенство на правото
Активизъм и grassroot за върховенство на правото

Час и място

28.07.2024 г., 13:30 ч. Гринуич+3 – 31.07.2024 г., 14:30 ч. Гринуич+3

Хотел Жеравна, ул. „Свети Свети Кирил и Методий“ 2, 1320 Банкя, България

За събитието

Справедливост, равнопоставеност и закон - еднакъв за всички! Всичко е ясно, нали? Всеки професионалист и активист в гражданския сектор може да се асоциира с тези ценности. Но колко лесно е да работим и да отстояваме принципите на върховенството на закона? А как да ангажираме общностите и гражданите с него, така че да задвижим промяна?   

Това са въпросите, които екипа на Impact Drive и Dexis Consulting Group поставихме, за да разработим поредица от обучения, които да подкрепят НПО професионалистите в развитието на дейности и ангажирането на общности с темите и задачите на върховенството на правото.   

Обучението се фокусира върху изграждането на задълбочени компетенции у практици, активисти, младежки работници от гражданските организации за работа с основополагащите ценности на ЕС, с фокус върху правото и справедливостта. Предлагаме ви динамично, преживелищно обучение, базирано на ценности, което ще ни позволи да тестваме основни понятия и подходи и да анализираме връзките между върховенстовото на закона с другите основополагащи ценности като демокрация, достойнство, равнопоставеност и права на човека. Ще се запознаем с основните стълбове на солидарността и пътя към активното гражданство и ще очертаем възможностите за работата ни в България. 

Предварителната програма на обучението, обхваща: 

 • Правосъдието като човешко право и правото от лична гледна точка
 • Върховенството на закона и интерсекцията с основните европейски ценности
 • Върховенството на правото в НПО работата
 • Овластяване и насърчаване на гражданско участие - от учене към практика

Тъй като развиването на компетенции, включва натрупване на знания, умения и нагласи, Ви каним да се присъедините към този своеобразен 4 дневен тийм билдинг, в който ще заимстваме от неформалното обучение, и ще се ви впуснем в преживяване, дискусии и ролеви казуси, с възможности за самооценка и учене. Ще ви предизвикаме да преосмислите подходите си на работа и възможностите за надграждане, както и да създавате контакти и отворите пътя си към различни партньорства

Това обучение е предназначено за практици, които създават и изпълняват проекти и програми в гражданските организации, младежки работници, активисти, медиатори и експертите, посветени на работа с общности, както и неформални лидери, които работят за социална справедливост и върховенство на закона и споделят общоевропейските ценности. Подходящо и за ръководители и програмни мениджъри. 

Лектори в обучението за вас, ще са: 

Диана Недева

Проектен мениджър, обучител и фасилитатор с опит. От 2013-та година работи с граждански организации като координира проекти, инициативи и доброволци. Опитът й като обучител и фасилитатор е широк и свързан най-често с тематични обучения, ценностно-ориентирани обучения, стратегически срещи и иновационни лагери - като работи предимно с представители на НПО, учители и младежи. През последните няколко години основният й фокус е бил върху теми като социална промяна, дизайн мислене, работа с общности, предприемачество. Диана е алумни на програмата Professional Fellows Program обучаваща в модели за организиране на общности.

Теодора Иванова-Вълева

Разнообразен опит, свързан с управление на проекти и обучение в публичната сфера, в управленското консултиране и последните 12 години работата с каузите и в обществена полза. През 2017 е сред основателите на фондация Impact Drive като от 2021 изцяло се посвещава на организацията. Богат и задълбочен опит в създаването на авторски обучения, по теми, насочени към работата и организационното развитие на НПО и социални предприемачи. Работи по теми за многообразие и включване, солидарност и др.

Сертифициран обучител като 2022 г. успешно завършва обучителния тренинг за обучители на програма Еразъм + за младежки програми. Част е от федералната програмата на САЩ за професионален обмен в областта на общностното организиране, като специализира в темата за равнопоставеност на жените в глобален план. 

Има две магистърски дипломи в областта на управлението и бизнес администрацията (УНСС и IFAG).​

Обучението е финансирано от USAID, чрез Dexis Consulting Group.

Билети

 • Заявка за участие

  Продажбата приключва на: 31 юли, 14:30 ч. Гринуич+3

  Местата на събитието са ограничени, затова ви молим да запазите своето при първа възможност. Моля да имате предвид, че участието Ви в обучението ни, подлежи на одобрение, спрямо заложените критерии. Моля да заявите своето желание за участие в обучението като попълните регистрационната форма преди крайния срок 22 юли 2024 г. След тази дата, няма да имаме възможност да осигурим настаняване. ВАЖНО! Организаторите, поемаме разходите за настаняване и храна, но не и за транспорт.

  0,00 лв.

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page