top of page

вт, 17.10

|

Online course in Google Classroom

DigiComs Модул 1: Граждански сектор и комуникация на каузи

Обучителен модул с практическа насоченост, комбиниращ лекции и практическа работа. Гъвкав онлайн достъп до лекции и материали. Заповядай в общнoстта на DIGICOMS!

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
DigiComs Модул 1: Граждански сектор и комуникация на каузи
DigiComs Модул 1: Граждански сектор и комуникация на каузи

Час и място

17.10.2023 г., 16:00 ч. Гринуич+3 – 27.10.2023 г., 18:00 ч. Гринуич+3

Online course in Google Classroom

За събитието

КАКВО Е DIGICOMS?

DIGICOMS е платформа за специализирани 360-градусови курсове за дигитални комуникатори на каузи. Това обхваща гражданския сектор и този на социалните предприемачи и бизнеси.

DIGICOMS се фокусира върху гъвкавостта и достъпността за участниците. Затова всички лекции се провеждат в специално разработена дигитална среда с всички нужни инструменти и ресурси за успешна подготовка на курсистите.

DIGICOMS има силна практическа насоченост, работейки с казусите на курсистите. Програмата обхваща теоретични знания, много практически похвати и инструменти, споделен опит и примери от реалността на каузите. Курсът натрупва знания и умения за прилагане на наученото.

DIGICОMS е не само платформа за обучителни курсове, но и активна екосистема от начинаещи и напреднали дигитални комуникатори.

Завършили и започващи курсисти споделят опит и възможности за реализация в специално създадената онлайн общност на DIGICOMS. 

В допълнение, курсистите имат достъп до специално организирани, тематични уебинари с гост-лектори, практици, комуникатори с богат опит в различни сфери на комуникацията.

През есента на 2023 г. даваме старт на четвъртия сезон на DIGICOMS, в който знанията и практиката се изучават през систематизирани тематични модули с обща продължителност от две седмици за всеки модул. Всеки модул включва "живи" онлайн сесии и самостоятелна практическа работа.

DIGICOMS МОДУЛ: ГРАЖДАНСКИ СЕКТОР И КОМУНИКАЦИЯ НА КАУЗИ

Начална дата: 17 октомври

Крайна дата: 27 октомври

Модулът ще ви въведе в света на каузите. Той създава по-добро познаване и чувствителност към темите, каузите, хората и историите на гражданските организации и бизнесите с кауза. Развива:

 • Знания за гражданския сектор, неговата регулация, история и предизвикателства.
 • Умения да се прави разлика между бизнес и социално говорене.
 • Правилно боравене и различаване на целевите групи, бенефициенти, заинтересовани страни, донори, спонсори и др.
 • Специфика на социалното предприемачество и бизнес с кауза
 • Умения за разпознаване целите на  комуникацията на каузите и създаване на правилни послания, съобразно тях и целевата аудитория - информиране, популяризиране, ангажиране, набиране на подкрепа, докладване и др.
 • Познаване на етични стандарти при работата с чувствителни групи и данни.
 • Правилно боравене и различаване на целевите групи, бенефициенти, заинтересовани страни, донори, спонсори и др. терминология от света на каузите

КОИ СА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ?

Теодора Иванова-Вълева, Impact Drive

Професионалист с над 15 години опит в НПО сектора.

Експерт, ментор, консултант при дизайн и управление на проекти, стратегическо планиране, фондонабиране, управление, оценка и ефективност на дейностите на НПО и социални предприемачи. Теодора също е професионален обучител в темите фондонабиране, стратегическо и организационно управление, D&I, социално предприемачество и други, както и основател на фондация Impact Drive.

Виктория Миндова, Reach for Change България

Комуникационен специалист с над 10-годишен опит в традиционни и онлайн медии (редактор и журналист в "Часът на Милен Цветков", "Комбина" с Лора Крумова и Галя Щърбева, Новините на Нова и др.). След майчинството избира да се посвети на популяризирането и подкрепа на каузи с фокус НПО и социално предприемачество. Понастоящем е комуникационен координатор в Reach for Change България.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

Обученията на DIGICOMS са създадени за всеки, който иска да развива самостоятелно или да работи за кауза, независимо дали е част от НПО, частна компания, социален бизнес или гражданска или лична инициатива.

Разделянето на програмата в тематични модули ви дава възможност да преминете цялостен курс на подготовка и обучение (ако нямате предишен опит), или да надградите своите знания и умения в конкретни теми.

Станете част от четвърти сезон на DIGICOMS, който ще ви предостави:

 • специфична и специално разработена 360 градусова, модулна учебна програма с практическа насоченост
 • открива перспектива за гъвкава работа за каузи и социална промяна, носеща смисъл и удовлетворение
 • достъп до онлайн форум в затворена група, позволяващ постоянна комуникация, разговори и обсъждане на идеи, теми от злободневието, възможности за развитие и др.
 • създава възможности гражданските организации и бизнесите с кауза да подобрят онлайн комуникациите си
 • изгражда знания и умения за нов тип специалисти, фокусирани върху спецификите и нуждите на организациите, работещи за каузи

КАКВО ВКЛЮЧВА ЕДИН DIGICOMS МОДУЛ?

 • 2 тематични онлайн сесии с продължителност от два часа всяка. Сесията се води от професионални лектори с богат опит по темата на модула. Онлайн сесиите се провеждат в първата седмица, съгласно, посочения график. Сесиите включват както теоретична, така и групова и практическа работа.
 • Практическа задача за самостоятелна работа, в рамките на втората учебна седмица. Задачата се проверява от лекторите и те предоставят обратна връзка към участника
 • Собствени материали с теоретични насоки и примери и допълнителни източници с информация по темите на модула.
 • Креативни задачи
 • Обща дигитална среда в Classroom курс и възможност за постоянен обмен с групата от участници

КАК ДА СТАНА ДИГИТАЛЕН КОМУНИКАТОР?

DIGICОMS предоставя възможност да изградите база от знания, които да ви позволят да се развивате професионално като дигитален комуникатор на каузи и да работи с граждански организации и бизнеси с кауза. За целта трябва да преминете най-малко 5 задължителни модула от програмата на DIGICОMS и да положите изпит като изпълните финална практическа задача, по зададен казус. Задължителните DIGICОMS модули са: 

 • Модул 1 - Граждански сектор и комуникация на каузи
 • Модул 2 - Стратегии в комуникацията на каузи
 • Модул 3 - Дигитален ПР за каузи
 • Модул 4 - Управление на комуникацията
 • Модул 5 - Дигитален сторителинг

КАКВО ОЩЕ?

 • Ставате част от общността на дигиталните комуникатори на DigiComs
 • Имате достъп до онлайн форум в  затворена група, позволяващ постоянна комуникация, разговори и обсъждане на идеи, теми от злободневието, възможности за развитие и др.

ЦЕНАТА НА ВСЕКИ ИНДИВИДУАЛЕН МОДУЛ Е:

 • 139 лв. за един участник - редовна цена
 • 10% отстъпка от цената за ранно записване до 03.10 с код EarlyBird
 • 10% отстъпка от цената за втори и следващ участник от една организация с код Together

ПАКЕТНА ЦЕНА ЗА ПОВЕЧЕ МОДУЛИ

Вземете 5 модула на цената на 4 с код 5digital  - цена 556 лв.

За целта изберете един от DigiComs модулите и се запишете като изберете билет за един участник - редовна цена.

Поставете кода и  завършете процеса на записването. След това ние ще ви потърсим, за да уточним в кои 5 модула да ви запишем. Можете да използвате кода повече от веднъж или за повече от един участник.

Повече за DigiComs на: www.digicoms.eu

График


 • 2 часа

  Светът на организациите с мисия


 • 2 часа

  Социална комуникация за каузи и активизъм

Наличен е още 1 артикул

Билети

 • Редовен билет

  Редовна цена за 1 участник. Цената е крайна и е за целия курс на обучение. Заплаща се предварително.

  139,00 лв.
  Продажбата приключи
 • Стипендия за DigiComs

  С този билет имате възможност да осигурите участието в модула за една млада жена и да помогнете тя да стане дигитален комуникатор и развие своя кариера и икономическа независимост. Средствата ще отидат в нашия фонд за стипендии, който цели да осигури участието в DigiComs курсовете на млади жени в неравнопоставена ситуация. Подборът ще бъде направен на база, изразена ясна мотивация от страна на желаещите и обективна оценка на нуждите.

  150,00 лв.
  Продажбата приключи
 • Кандидатстване за стипендия

  Моля към регистрационната форма да изпратите на info@impactdrive.eu (subject: DigiComs стипендия) кратко мотивационно писмо, преставящо защо искате да преминете курса и какво налага да кандидатствате за стипендия.

  0,00 лв.
  Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page