top of page

вт, 11.06

|

Online course in Google Classroom

DigiComs модул: Webdesign и User experience за каузи

Обучителен модул с практическа насоченост, комбиниращ лекции и практическа работа. Гъвкав онлайн достъп до лекции и материали. Заповядай в общнoстта на DIGICOMS!

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
DigiComs модул: Webdesign и User experience за каузи
DigiComs модул: Webdesign и User experience за каузи

Час и място

11.06.2024 г., 16:00 ч. Гринуич+3 – 21.06.2024 г., 16:00 ч. Гринуич+3

Online course in Google Classroom

За събитието

КАКВО Е DIGICOMS?

DIGICOMS е платформа за специализирани 360-градусови курсове за дигитални комуникатори на каузи. Това обхваща гражданския сектор и този на социалните предприемачи и бизнеси.

DIGICOMS се фокусира върху гъвкавостта и достъпността за участниците. Затова всички лекции се провеждат в специално разработена дигитална среда с всички нужни инструменти и ресурси за успешна подготовка на курсистите.

DIGICOMS има силна практическа насоченост, работейки с казусите на курсистите. Програмата обхваща теоретични знания, много практически похвати и инструменти, споделен опит и примери от реалността на каузите. Курсът натрупва знания и умения за прилагане на наученото.

DIGICОMS е не само платформа за обучителни курсове, но и активна екосистема от начинаещи и напреднали дигитални комуникатори.

Завършили и започващи курсисти споделят опит и възможности за реализация в специално създадената онлайн общност на DIGICOMS. 

В допълнение, курсистите имат достъп до специално организирани, тематични уебинари с гост-лектори, практици, комуникатори с богат опит в различни сфери на комуникацията.

През есента на 2023 г. дадохме старт на третия сезон на DIGICOMS, в който знанията и практиката се изучават през систематизирани тематични модули с обща продължителност от две седмици за всеки модул. Всеки модул включва "живи" онлайн сесии и самостоятелна практическа работа.

DIGICOMS МОДУЛ: Webdesign и User experience за каузи 

Начална дата: 11 юни (онлайн сесиите ще се проведат на 11 и 12 юни от 16:00ч до 18:00ч

Крайна дата: 21 юни

Модулът ще ви даде определение и значение на потребителското изживяване, каква е връзката между потребителски интерфейс (UI), дизайн, проучвания с потребители, съдържание и как те се съотнасят към каузите и работата на граждансикя сектор. В модула ще представим:

 • Определение за потребителски интерфейс (UI), дизайн на уеб съдържание, проучвания с потребители, съдържание и практическа приложимост 
 • Връзката с ползваемост и достъпност. 
 • Добри практики за осигуряване на добро потребителско изживяване в сайтове на каузи: анализ на цели и задачи, структура и потребителски пътеки. 
 • Как да задържаме хората на нашите сайтове и да ги активираме за действие.

КОИ СА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ?

Димитър Симов (Джими)

LinkedIn: dsimov

Джими е съветник по ползваемост и проектант на взаимодействия и интерфейси. Занимава се с развой на информация от 1997 г. Оптимист. Все още вярва, че софтуерът може да бъде ползваем.

Професионалните му шапки са много. Започва като преводач. После, като документатор, обяснява на потребителите как работи софтуерът и как се очаква те да го ползват. След това се научава да прави потребителски проучвания, за да разбира какво пречи и липсва на потребителите. Не му е достатъчно, затова се захваща с проектиране на интерфейси, които са разбираеми и лесни за ползване без указания.

Днес продължава да работи в сферата на ползваемостта и подобряването на потребителското изживяване. Помага на колегите и клиентите си да оптимизират продуктите си за ползване и така да намаляват рисковете и загубите си от разочаровани потребители и ненужни разходи.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ КУРСЪТ?

Обученията на DIGICOMS са създадени за всеки, който иска да развива самостоятелно или да работи за кауза, независимо дали е част от НПО, частна компания, социален бизнес или гражданска или лична инициатива.

Разделянето на програмата в тематични модули ви дава възможност да преминете цялостен курс на подготовка и обучение (ако нямате предишен опит), или да надградите своите знания и умения в конкретни теми.

Станете част от четвърти сезон на DIGICOMS, който ще ви предостави:

 • специфична и специално разработена 360 градусова, модулна учебна програма с практическа насоченост
 • открива перспектива за гъвкава работа за каузи и социална промяна, носеща смисъл и удовлетворение
 • достъп до онлайн форум в затворена група, позволяващ постоянна комуникация, разговори и обсъждане на идеи, теми от злободневието, възможности за развитие и др.
 • създава възможности гражданските организации и бизнесите с кауза да подобрят онлайн комуникациите си
 • изгражда знания и умения за нов тип специалисти, фокусирани върху спецификите и нуждите на организациите, работещи за каузи

КАКВО ВКЛЮЧВА ЕДИН DIGICOMS МОДУЛ?

 • 2 тематични онлайн сесии с продължителност от два часа всяка. Сесията се води от професионални лектори с богат опит по темата на модула. Онлайн сесиите се провеждат в първата седмица, съгласно, посочения график. Сесиите включват както теоретична, така и групова и практическа работа.
 • Практическа задача за самостоятелна работа, в рамките на втората учебна седмица. Задачата се проверява от лекторите и те предоставят обратна връзка към участника
 • Собствени материали с теоретични насоки и примери и допълнителни източници с информация по темите на модула.
 • Креативни задачи
 • Обща дигитална среда в Classroomкурс и възможност за постоянен обмен с групата от участници

КАК ДА СТАНА ДИГИТАЛЕН КОМУНИКАТОР?

DIGICОMS предоставя възможност да изградите база от знания, които да ви позволят да се развивате професионално като дигитален комуникатор на каузи и да работи с граждански организации и бизнеси с кауза. За целта трябва да преминете най-малко 5 задължителни модула от програмата на DIGICОMS и да положите изпит като изпълните финална практическа задача, по зададен казус. Задължителните DIGICОMS модули са: 

 • Модул 1 - Граждански сектор и комуникация на каузи
 • Модул 2 - Стратегии в комуникацията на каузи
 • Модул 3 - Дигитален ПР за каузи
 • Модул 4 - Управление на комуникацията
 • Модул 5 - Дигитален сторителинг

КАКВО ОЩЕ?

 • Ставате част от общността на дигиталните комуникатори на DigiComs
 • Имате достъп до онлайн форум в  затворена група, позволяващ постоянна комуникация, разговори и обсъждане на идеи, теми от злободневието, възможности за развитие и др.

ЦЕНАТА НА ВСЕКИ ИНДИВИДУАЛЕН МОДУЛ Е:

 • 110 лв. за един участник - редовна цена
 • 10% отстъпка от цената за ранно записване до 26.05 с код EarlyBird
 • 10% отстъпка от цената за втори и следващ участник от една организация с код Together

Повече за DigiComs на: www.digicoms.eu

График


 • 2 часа

  Разбиране на потребителското изживяване


 • 2 часа

  Добри практики

Наличен е още 1 артикул

Билети

 • Редовен билет

  Редовна цена за 1 участник. Цената е крайна и е за целия курс на обучение. Заплаща се предварително.

  110,00 лв.
  Продажбата приключи
 • Стипендия за DigiComs

  С този билет имате възможност да осигурите участието в модула за една млада жена и да помогнете тя да стане дигитален комуникатор и развие своя кариера и икономическа независимост. Средствата ще отидат в нашия фонд за стипендии, който цели да осигури участието в DigiComs курсовете на млади жени в неравнопоставена ситуация. Подборът ще бъде направен на база, изразена ясна мотивация от страна на желаещите и обективна оценка на нуждите.

  150,00 лв.
  Продажбата приключи
 • Кандидатстване за стипендия

  Моля към регистрационната форма да изпратите на info@impactdrive.eu (subject: DigiComs стипендия) кратко мотивационно писмо, преставящо защо искате да преминете курса и какво налага да кандидатствате за стипендия.

  0,00 лв.
  Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page