top of page

нд, 02.01

|

Онлайн кандидатстване

Конкурс за стипендии за DigiComs онлайн обучение - сезон 2

Готови ли сте да станете дигитални комуникатори?

Registration is Closed
See other events
Конкурс за стипендии за DigiComs онлайн обучение - сезон 2
Конкурс за стипендии за DigiComs онлайн обучение - сезон 2

Час и място

02.01.2022 г., 17:00 ч.

Онлайн кандидатстване

За събитието

DigiComs онлайн курс е специализирано и единствено по рода си обучение за дигитални комуникатори

В него вие ще научите основното за онлайн комуникациите, специфики на средата и инструментите, които най-често се ползват при комуникирането на каузи и граждански инициативи. Поставили сме акцент на уменията да търсите, обработвате и синтезирате информация и да съставяте качествено съдържание.

​Концепцията на обучението е за максимално практическа насоченост, което да позволи да прилагате наученото веднага. Предоставените задачи за самостоятелна подготовка ще ви помогнат да изградите собствено портфолио, което ще можете да комуникирате с представители на организациите в НПО сектора и работещите за социална промяна.

​​Ще имате възможност за интеракция с професионалисти от различни области, да получите менторска подкрепа и консултиране от треньорския екип в процеса на практическо прилагане на новите знания.

Успешно завършилите курса ще бъдат включени в общността на DigiComs и ще имат връзка с представители на НПО сектора, социални предприемачи и инициативи, посветени на каузите, където са потенциалните им възможности да развиват кариера като дигитални комуникатори.

Цели на конкурса

Настоящият конкурс има за цел да предостави възможност за участие в DigiComs онлайн курс на момичета и жени, за които таксата за курса представлява реално препятствие за участие. Тази възможност се реализира, благодарение на създадения фонд за стипендии на DigiComs. Сумата в него се набира от дарения.

Преди да кандидатствате се уверете, че сте се запознали подробно с информацията за онлайн курса тук.

Критерии за подбор

В конкурса могат да участват момичета и жени над 18 г., вкл. в уязвима ситуация, които:

  • Демонстрират силна мотивация да натрупат компетентности на дигитални комуникатори
  • Готови са да работят с каузи и да развиват дейности за комуникирането им и в подкрепа на НПО сектора
  • Имат добри езикови умения и могат да се изразяват добре на български език
  • Заявят обективни причини за нуждата от подкрепа за участие в курса

Условия за получаване на стипендия за DigiComs онлайн курс

  • Курсът е изцяло онлайн и важно предварително условие е всички участнички да разполагат за времето на провеждане на курса с компютър и редовен достъп до интернет, за да се гарантира възможността за пълноценно участие
  • Важно условие е участниците да планират времето си така, че да са активни и редовни в обучителния процес, да присъстват на всички присъствени онлайн сесии и да изпълняват поставените практически  и тестови задачи в срок. В случай, че одобрено стипендиантка не посещава онлайн лекциите и не изпълнява зададените задачи, тя може да бъде изключена от курса и на нейно място да бъде поканена друга участничка в конкурса

Фокус и предимство в конкурса ще имат жени, които:

  • са в уязвимо положение (поради заболяване или увреждане, отдалеченост от градски центрове, самотни майки, етническа, религиозна или друга форма, която е причина за дискриминация; жени, грижещи се за близки със заболяване или увреждане и др.)
  • търсят начин да съвместят следване (висше образование) и работа
  • са в отпуск по майчинство или отглеждане на дете или такива, които искат да продължат да отглеждат децата си по-дълго време

Срок на конкурса

Във връзка с кампанийния характер на набирането на средствата във фонда за стипендии, конкурсът ще е отворен до 2 януари 2022 г., но участниците ще бъдат одобрявани на етапи и по реда на тяхното записване. Крайният брой на одобрените за стипендия участнички ще зависи от набраната сума във фонда за стипендии.

На този етап има осигурени средства за две участнички.

Как да участвам в конкурса?

Моля, попълнете всички въпроси от апликационната форма, за да заявите желанието си да участвате в конкурса.

Избраните участнички ще бъдат уведомявани по електронна поща за решението на екипа на DigiComs. Техните имена няма да бъдат публично оповестявани, за да се запази равнопоставеност при участието в курса на всички участници.

Краен срок за кандидатстване: 2 януари 2022 г. (с предимство за ранно записалите се)

Всички, одобрени за обучението, ще получат имейл с потвърждение и насоки не по-късно от 4 януари 2022 г.

При въпроси или нужда от съдействие ни пишете на e-мейл: info@impactdrive или на тел. +359.889.152380

Споделете това събитие

bottom of page