top of page

вт, 23.04

|

Social Innovators

Гласувам, следователно съм: Ролята на гражданското участие

Събитието е част от серията "Ценности в действие", където целим практиците и активистите в гражданските среди да развиват познанията си и практиките за въвличане на общностите и гражданите в темите за човешкото достойнство, свобода, демокрация, равенство, върховенство на закона и права човека.

Регистрацията вече е затворена
Вижте други събития
Гласувам, следователно съм: Ролята на гражданското участие
Гласувам, следователно съм: Ролята на гражданското участие

Час и място

23.04.2024 г., 16:30 ч. – 19:30 ч. Гринуич+3

Social Innovators, Old City Center, ул. „Дякон Игнатий“ 19, етаж 2, 1000 София, България

За събитието

Гласувам, следователно съм: Ролята на гражданското участие

В това събитие слагаме специален акцент на гражданското участие и пряката демокрация в контекста на предстоящите избори за Европейски парламент. Целта ни е да си споделим успешни практики и стратегии за насърчаване на активното и отговорно участие в изборния процес. Ще имате възможността да се свържете със съмишленици, да разширите вашата мрежа от контакти и да се вдъхновите от нови идеи, които могат да трансформират начина, по който възприемаме нашето участие в европейските демократични процеси. Ще споделим данни и полезна информация от датабазата на Европейския парламент.

Специални гости-говорители на събитието ще бъдат: 

Mарина Кисьова де Хеус

Марина Кисьова де Хеус е основателка на Фондация “Екатерина Каравелова”. Член на Националния съвет по равнопоставеност на жените и мъжете към Министерски съвет. Представител за България в работна група “Жени в политиката” на Европейско женско лоби. Имат опит в наблюдението на изборни процеси към Бюрото на ОССЕ за демократични институции и права на човека.

Стефан Георгиев

Социолог, социален изследовател и обучител в сферата на неформалното образование. Повече от 10 години разработва програми за групово-динамичен тренинг, свързани с обществени и политически теми. Към момента се ангажира преди всичко с полето на младежката политика и младежката работа в България и страни от ЕС. Член на Европейската изследователска мрежа RAY.  Наблюдател и анализатор на политическия процес в България.

Таня Чунтова

Таня Чунтова отговаря за връзките с обществеността в Бюрото на Европейския парламент в България и се занимава с кампаниите и събитията на Бюрото, предназначени за граждани, заинтересовани страни и младежи. Има дългогодишен опит като писмен преводач в Комитета на регионите в Брюксел и на различни позиции в нестопанския сектор в България. В момента е активно ангажирана с кампанията на Европейския парламент за насърчаване на гласуването на европейските избори през 2024 г.Представител на Европейски парламент, Генерална дирекция за комуникация, Бюро за връзка в България

Ценности в действие са серия от нетуърк събития и има за цел да изгради среда за споделяне, обмен на идеи и практики и сплотяване сред колегите от неправителствения сектор. Заповядайте да бъдем заедно - в онези моменти, когато имаме нужда да се опрем на друга организация, за да стане гласът ни по-силен. 

За тези от вас, които не могат да присъстват на живо, ще има онлайн връзка по време на пленарните разговори. Ще получите линк, след записването за участие. 

Проектът BIRDS in BG e съфинансиран от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са единствено на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). Нито Европейският съюз, нито предоставящият ги орган могат да бъдат държани отговорни за тях.

Билети

  • Заявка за участие

    Местата на събитието са ограничени, затова ви молим да запазите своето при първа възможност до 20 април 2024 г.. В допълнение, поради спецификата на залата, моля да ни уведомите, ако имате специфични нужди и двигателни затруднения, за да осигурим достъп до събитието.

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page