top of page

ср, 04.01

|

Онлайн кандидатстване

Конкурс за стипендии за DigiComs ONE

Готови ли сте да станете дигитални комуникатори?

Registration is Closed
See other events
Конкурс за стипендии за DigiComs ONE

Кога и къде?

4 яну, 17:00 ч.

Онлайн кандидатстване

За събитието

DigiComs ONE онлайн курс е специализирано и единствено по рода си обучение за дигитални комуникатори

В него вие ще научите основното за онлайн комуникациите, специфики на средата и инструментите, които най-често се ползват при комуникирането на каузи и граждански инициативи. Поставили сме акцент на уменията да търсите, обработвате и синтезирате информация и да съставяте качествено съдържание.

​Концепцията на обучението е за максимално практическа насоченост, което да позволи да прилагате наученото веднага. Предоставените задачи за самостоятелна подготовка ще ви помогнат да изградите собствено портфолио, което ще можете да комуникирате с представители на организациите в НПО сектора и работещите за социална промяна.

​​Ще имате възможност за интеракция с професионалисти от различни области, да получите менторска подкрепа и консултиране от треньорския екип в процеса на практическо прилагане на новите знания.

Успешно завършилите курса ще бъдат включени в общността на DigiComs и ще имат възможност да бъдат наемани по проекти на НПО, социални предприемачи и инициативи, посветени на каузите, където са потенциалните им възможности да развиват кариера като дигитални комуникатори.

Цели на конкурса

Настоящият конкурс има за цел да предостави възможност за участие в DigiComs ONE на момичета и жени, за които таксата за курса представлява реално препятствие за участие. Тази възможност се реализира, благодарение на създадения фонд за стипендии на DigiComs ONE. Сумата в него се набира от дарения.

Преди да кандидатствате се уверете, че сте се запознали подробно с информацията за онлайн курса - съдържание, работен график, начин на завършване тук.

Критерии за подбор

В конкурса могат да участват момичета и жени над 18 г., вкл. в уязвима ситуация, които:

  • Демонстрират силна мотивация да натрупат компетентности на дигитални комуникатори
  • Готови са да работят с каузи и да развиват дейности за комуникирането им и в подкрепа на НПО сектора
  • Имат добри езикови умения и могат да се изразяват добре на български език
  • Заявят обективни причини за нуждата от подкрепа за участие в курса

Условия за получаване на стипендия за DigiComs ONE онлайн курс

  • Курсът е изцяло онлайн и важно предварително условие е всички участнички да разполагат за времето на провеждане на курса с компютър и редовен достъп до интернет, за да се гарантира възможността за пълноценно участие
  • Важно условие е участниците да планират времето си така, че да са активни и редовни в обучителния процес, да присъстват на всички присъствени онлайн сесии и да изпълняват поставените практически  и тестови задачи в срок. В случай, че одобрено стипендиантка не посещава онлайн лекциите и не изпълнява зададените задачи, тя може да бъде изключена от курса и на нейно място да бъде поканена друга участничка в конкурса

Фокус и предимство в конкурса ще имат жени, които:

  • са в уязвимо положение (поради заболяване или увреждане, отдалеченост от градски центрове, самотни майки, етническа, религиозна или друга форма, която е причина за дискриминация; жени, грижещи се за близки със заболяване или увреждане и др.)
  • търсят начин да съвместят следване (висше образование) и работа
  • са в отпуск по майчинство или отглеждане на дете или такива, които искат да продължат да отглеждат децата си по-дълго време

Срок на конкурса

Във връзка с кампанийния характер на набирането на средствата във фонда за стипендии, конкурсът ще е отворен до 4 януари 2023 г., но участниците ще бъдат одобрявани на етапи и по реда на тяхното записване. Крайният брой на одобрените за стипендия участнички ще зависи от набраната сума във фонда за стипендии. На този етап има осигурени средства за една участничка, а набирането на средства във фонда продължава.

Как да участвам в конкурса?

Моля, попълнете всички въпроси от формуляра за кандидатстване (бутон "Запишете се сега"), за да заявите желанието си да участвате в конкурса. Избраните участнички ще бъдат уведомявани по електронна поща за решението на екипа на DigiComs ONE. Техните имена няма да бъдат публично оповестявани, за да се запази равнопоставеност при участието в курса на всички участници.

Краен срок за кандидатстване: 4 януари 2023 г. (с предимство за ранно записалите се)

Одобрените за обучението кандидатки ще получат имейл с потвърждение и насоки не по-късно от 10 януари 2023 г.

При въпроси или нужда от съдействие ни пишете на e-мейл: info@impactdrive или на тел. +359.889.152380

Share This Event

bottom of page