top of page

ср, 29.11

|

София

Права на жените в България: реалност или мит

Събитието е част от серията "Ценности в действие", където целим практиците и активистите в гражданските среди да развиват познанията си и практиките за въвличане на общностите и гражданите в темите за човешкото достойнство, свобода, демокрация, равенство, върховенство на закона и човешките права.

Регистрацията вече е затворена
Вижте други събития
Права на жените в България: реалност или мит
Права на жените в България: реалност или мит

Час и място

29.11.2023 г., 17:30 ч. – 20:30 ч. Гринуич+2

София, ул. „Цар Самуил“ 32, 1000 Old City Center, София, България

За събитието

Ценности в действие са серия от нетуърк събития и има за цел да изгради среда за споделяне, обмен на идеи и практики и сплотяване сред колегите от неправителствения сектор. Заповядайте да бъдем заедно - в онези моменти, когато имаме нужда да се опрем на друга организация, за да стане гласът ни по-силен. 

С отбелязването на 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените, влизаме в откровен разговор за равнопоставеността между половете в България – у дома, на работното място, в политиката и в обществото.

Ще обсъдим темата заедно с работещите в сектора – от мита, че жените имат достатъчно права и са равнопоставени, през дебатите относно законодателството, насочено към елиминиране на домашното насилие и насилието, основано на пола, до темите, които градят мостове в обществото – например ролята на жените в изработването на приобщаващи политики, установяване и опазване на мира, справянето с климатичната криза и др. 

В този разговор ще включим: 

Станимира Хаджимитова, експерт и активист по темата със значителен опит. Станимира е основател и директор на фондация „Център за развитие на устойчиви общности“. През 1995 г. създава една от първите български застъпнически групи в областта на равнопоставеността на половете – фондация „Джендър проект в България“, а през 2004 г. фондацията основава Български фонд за жените. 

Илиана Балабанова, Президент на Европейско женско лоби и председател на на Българска платформа към ЕЖЛ.

Елате на неформален и ангажиран разговор между колеги, активисти, експерти, и в крайна сметка - хора. Ще предложим и питие, за да бъде атмосферата максимално споделяща. Събираме се между 17.30 и 18 ч. и стартираме разговора в 18 ч. 

За тези от вас, които не могат да присъстват на живо, ще има онлайн връзка по време на пленарните разговори. Ще получите линк, след записването за участие. 

Проектът BIRDS in BG e съфинансиран от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са единствено на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). Нито Европейският съюз, нито предоставящият ги орган могат да бъдат държани отговорни за тях.

Билети

  • Заявка за участие

    Местата на събитието са ограничени, затова ви молим да запазите своето при първа възможност до 27 ноември 2023 г..

    0,00 лв.
    Продадено

Това събитие е разпродадено

Споделете това събитие

bottom of page