top of page

ср, 26.01

|

Online

Работа с доброволци - ,,с тънка пръчка и морков''

Registration is Closed
See other events
Работа с доброволци - ,,с тънка пръчка и морков''
Работа с доброволци - ,,с тънка пръчка и морков''

Час и място

26.01.2022 г., 16:00 ч. – 17:00

Online

За събитието

Обещахме да посветим едно издание на Online Talk и на изкуството как да управляваме доброволци. Човешките ресурси са основно богатство на всяка организация, а доброволците заемат специално място в тази категория, защото всеки, който реши да сподели времето, труда и уменията си с дадена кауза, заслужава подобаващо отношение.

Няма да говорим само за метафората с „пръчката“ и „моркова“, защото темата е дълбока и многопластова. Освен ум и сърце, за да управляваме доброволци ефективно, се искат и умения, върху които ще се фокусираме в този разговор.

Ще разгледаме няколко от най-важните аспекти в управлението на доброволци:

  • Мотивиране на доброволци
  • Обучение на доброволци
  • Супервизия и оценка

Ще потърсим добрите практики, ще споделим похвати и прозрения, базирани на дългогодишна работа с доброволци по различни проекти и инициативи, и ще

Поканили сме две вдъхновяващи и опитни доброволчески гуру-дами:

Катерина Стоянова, CVS-Bulgaria

Катерина Стоянова обучава и координира доброволци от 2012 г. като част от различни обучителни звена и в рамките на Сдружение за доброволчески труд Си Ви Ес - България. Катерина е магистър "Социални дейности с бежанци и мигранти".

Освен управлението на доброволци, най-близки до сърцето ѝ са темите: принудителна миграция, права на човека, ненасилствена комуникация, трансформация на конфликти и мир. Правят ѝ впечатление детайлите, но си признава, че е по-скоро човек на "голямата картина". Обича визуалните методи, иновациите, комуникациите и включването на игровия подход в обучението и в разплитането на сложни ситуации. Вярва в ученето през целия живот, винаги търси начини за подобряване на нещата, вдъхновява се от различни каузи и харесва приятната и непринудена атмосфера на доброволческите проекти.

Мирослава Попова, CVS-Bulgaria

Природоопазването е каузата, с която Мирослава Попова се ангажира най-често като доброволец, но първият ѝ опит като доброволчески координатор е в сферата на културата. През 2010 г. управлява екипа доброволци по време на София филм фест. Заедно с колегите си от Си Ви Ес - България разработва методиката за набиране, координация, оценка и последващо включване на доброволци в дейностите на международния филмов фестивал. Независимо дали залесителна акция, ремонт на дървените пътеки на Драгоманското блато, организация на местен или международен планински фестивал, краткосрочните доброволчески инициативи с продължителност между 1 ден и 2 седмици са нейната сила. През есента на 2020 г. се включи като доброволец и подпомогна набирането на доброволци, подпомагащи болницата във Велико Търново по време на първите COVID вълни.

Срещата ще модерира Диляна Гюрова, консултант към Impact Drive

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page