top of page

чт, 30.06

|

Online Talk

СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО или най-устойчивият начин за фондонабиране за гражданските организации

В това издание от нашата поредица Online Talk ще поговорим за социалното предприемачество като начин за фондонабиране, който осигурява устойчивост на гражданските организации.

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО или най-устойчивият начин за фондонабиране за гражданските организации
СОЦИАЛНО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО или най-устойчивият начин за фондонабиране за гражданските организации

Час и място

30.06.2022 г., 16:00 ч. – 17:00 ч. Гринуич+3

Online Talk

За събитието

Кой е най-устойчивият начин за фондонабиране за гражданските организации?  Все повече организации, посветили се на каузите, определят социалното предприемачество като такава възможност.

Социалното предприемачество дава на нестопанските организации възможност за приходи от стопанска дейност, които нямат условия и изисквания как да бъдат похарчени. Това позволява на организациите да следват свободно своите мисии и приоритети.

Социалното предприемачество често обаче е непозната територия, която изисква знания и умения, извън обичайните за гражданските организации и по-типични за  бизнес света. Да открием подходящата стопанска дейност, която организацията ни може да развива, включвайки експертизата и квалификацията на екипа, е първата стъпка към социалното предприемачество. Следващата включва усвояване и познаване на бизнес материята, развиване на меки и управленски умения, монетизиране на идеи и още, и още.

В този разговор искаме да изследваме въпросите:

 • Каква е пряката полза за НПО да развива социално предприемачество?
 • Как да осъществим прехода от НПО към бизнес мислене - трябва ли да мислим като бизнес и как се случва този преход?
 • Как да организираме работата си ефективно и кои са партньорите, които да ни подкрепят в начинанието?
 • Откъде да намерим средства, инвеститори и поддръжници на идеята ни?

Всички тези въпроси, както и много практически примери ще разгледаме в последното издание за сезона на Online Talk.

Гости на разговора ще са:

Юлия Йорданова,  Фондация КОНКОРДИЯ България.

Член е на екипа повече от 8 години. Основните ѝ отговорности са свързани с фондонабиране и комуникация на мисията и резултатите от работата на организацията. Юлия вярва, че образованието и трудът са ключът към успеха за всеки човек.

Подкрепата на деца, младежи и семейства в крайна бедност е основна задача за КОНКОРДИЯ България.

Един от начините за подкрепа е включването на младежите в социалните предприятия – Ателие за свещи и керамика и фризьорски салон.

През годините социалният бизнес на КОНКОРДИЯ България е дал шанс за развитие за повече от 20 младежи.

Иван Димов, фондация Сингъл Степ

Иван Димов е основател и председател на фондацията, чиято мисия е да подпомага, мотивира и овластява млади ЛГБТИ хора в България. Той също е изпълнителен директор на The Steps, социалното предприятие на фондацията. Професионалната му кариера преминава в областта на финансите като инвестиционен банкер и рисков инвеститор в Ню Йорк и Сидни, Австралия. Иван е съосновател и финансов директор на Bulgaria Innovation Hub в Сан Франциско - организация, която предоставя двупосочен мост между технологическата стартъп екосистема в България и Силициевата долина.

Модератор на срещата ще бъде Теодора Иванова-Вълева - създател на Impact Drive и DigiComs. Теодора е отдадена на неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Фокусира се върху развиването на капацитет и ресурси, които да правят НПО практиците ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. От 2015 г. развива авторски програми за фондонабиране. Заедно с това подкрепя организациите, като участва в проекти и при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии. Предоставя менторска помощ, лекции, консултации и други. За две поредни години Теодора е ментор в програмата за социално предприемачество на БЦНП - LET’S GO - като отборите, на които е ментор, печелят награди. Освен това Теодора е доброволец към проекта „Ученическа компания“ на Junior Achievement.

Билети

 • Регистрация

  За да се включите в разговора "ЗАСТЪПНИЧЕСТВО или Как гражданските организации постигат целите си?", моля, последвайте линка: Topic: Застъпничество Time: May 30, 2022 16:00 Sofia Join Zoom Meeting https://us06web.zoom.us/j/89371082600 Meeting ID: 893 7108 2600 One tap mobile +16699006833,,89371082600# US (San Jose) +19294362866,,89371082600# US (New York) Dial by your location +1 669 900 6833 US (San Jose) +1 929 436 2866 US (New York) +1 253 215 8782 US (Tacoma)

  0,00 лв.
  Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page