top of page

чт, 05.10

|

София

Върховенство на закона за обикновени хора

Събитието е част от серията "Ценности в действие", където целим практиците и активистите в гражданските среди да развиват познанията си и практиките за въвличане на общностите и гражданите в темите за човешкото достойнство, свобода, демокрация, равенство, върховенство на закона и човешките права.

Регистрацията вече е затворена
Вижте други събития
Върховенство на закона за обикновени хора
Върховенство на закона за обикновени хора

Час и място

05.10.2023 г., 17:30 ч. – 20:30 ч. Гринуич+3

София, ул. „Христо Белчев“ 3, 1000 Old City Center, София, България

За събитието

Ценности в действие са серия от нетуърк събития и има за цел да изгради среда за споделяне, обмен на идеи и практики и сплотяване сред колегите от неправителствения сектор. Заповядайте да бъдем заедно - в онези моменти, когато имаме нужда да се опрем на друга организация, за да стане гласът ни по-силен. 

През октомври ще говорим за Върховенството на закона и ролята ни на активисти, защитници на гражданите и справедливостта.  

Можем ли да обясним как този така тежък термин засяга и намира отражение в почти всеки аспект на живота ни като граждани?

Как да ангажираме аудиториите и общностите си в търсенето на справедливост?

Какви са възможностите ни да изискваме и да следим за достъпа до правосъдие и справедлив процес, както и да насърчаваме гражданите да се възползват от правата си?

Радостина Михалкова-Тошева от Америка за България и Захари Янков от Българския център за нестопанско право ще ни дадат насока и ще споделят с нас специфики по темате. Елате на неформален и ангажиран разговор между колеги, активисти, експерти, и в крайна сметка - хора. Събираме се в пространството "Щрак", където ще предложим и питие, за да бъде атмосферата максимално споделяща.

За тези от вас, които не могат да присъстват на живо, ще има онлайн връзка по време на пленарните разговори. Ще получите линк, след записването за участие. 

Проектът BIRDS in BG e съфинансиран от Европейския съюз. Изразените възгледи и мнения са единствено на автора(ите) и не отразяват непременно тези на Европейския съюз или на Европейската изпълнителна агенция за образование и култура (EACEA). Нито Европейският съюз, нито предоставящият ги орган могат да бъдат държани отговорни за тях.

Билети

  • Заявка за участие

    Местата на събитието са ограничени, затова ви молим да запазите своето при първа възможност до 25 септември 2023 г..

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page