top of page

чт, 27.05

|

Online

Финансова отчетност на НПО

Новите моменти в годишното финансово отчитане на 2020 г.

Registration is Closed
See other events
Финансова отчетност на НПО
Финансова отчетност на НПО

Час и място

27.05.2021 г., 16:00 ч. – 17:00

Online

За събитието

През месец май всички ние се замисляме за годишните си отчети - тези за дейността, и финансовите. И макар че тази година сроковете са различни, ние от Impact Drive смятаме, че е време да прегледаме какво ново има за финансовата 2020 година и да поговорим за добрите практики и стандарти при финансовото отчитане на работата на неправителствените организации.

Нашите експерти ще споделят с вас и ще отговорят на въпросите ви по отношение на:

  • Годишна отчетност 2020 г.
  • Финансово отчитане на стопанската и нестопанската дейност
  • Отчитане на полученото през годината финансиране - международни и национални стандарти

В разговора ще обърнем специално внимание на това какви документи трябва да бъдат подадени за изминалата финансова година, в зависимост от това дали организацията е упражнявала дейност или пък не е била активна. Ще говорим за специфичните моменти при отчитането на пререгистрирани и непреристрирани в Агенцията по вписванията НПО и какви са приложимите нормативни актове.

Експертите в тази среща ще бъдат:

Жанин Тодорова, Impact Drive

Жанин е финансов директор на фондацията. Магистър по икономика и магистър по право, тя има значителен опит в неправителствения сектор. Повече от 25 години работи в областта на финансовото и административно управление на НПО, както и в редица донорски програми като "Програма за подкрепа на НПО в България по ФМ на ЕЕА 2009-2014", където управлява финансовото отчитане на над 200 организации, и програми за повишаване на капацитета на НПО.

Мария Карагьозова

Председател на УС на Сдружение "Асоциация Форум" и председател на Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет. Мария Карагьозова има дълогогодшен опит в управление на проекти и програми, финансиране по оперативни програми на ЕС за България и други мултинационални донорски програми в областта на доброто управление, антикорупцията и съдебната реформа.

От 2016 г. до момента председателства Гражданския съвет към Висшия съдебен съвет, обществена структура,  работеща у нас от 2012 г. без прекъсване в област „Правосъдие“, в  чийто състав влизат повече от 20 професионални и граждански организации. Работата на Съвета се фокусира върху оказване на експертна помощ на органите на съдебната, изпълнителната и законодателната власт в страната в различни проблемни области от обществено значение от гледна точка на подобряване на законодателството, правоприлагането и възможностите за граждански контрол.

Модератор: Диляна Гюрова, Impact Drive

Натрупала солиден опит в НПО сектора, Диляна от 2021 г. е консултант към Impact Drive. Преминала е през редица стойностни обучения – напр. общностно организиране, социален мениджмънт, както и през националната и регионалната програма на Българското училище за политика. Има и собствен опит като обучител с фокус върху неформални обучения за доброволци, младежка работа и др. Формалното ѝ образование е по социални дейности, както също и счетоводство и контрол.

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page