top of page

вт, 13.10

|

IDF FB event

ХОРАТА В ОРГАНИЗАЦИИТЕ - дизайн на участието

или как да въвличаме, обединяваме и поддържаме мотивацията на екипа ни около общата кауза

Registration is Closed
See other events
ХОРАТА В ОРГАНИЗАЦИИТЕ - дизайн на участието
ХОРАТА В ОРГАНИЗАЦИИТЕ - дизайн на участието

Час и място

13.10.2020 г., 16:30 ч. – 17:30

IDF FB event

За събитието

Организациите с каузи, често преобращат планини

Зад тази промяна стоят сърцати хора, на които им пука, вярват в каузата си, обединяват се с други подобни и намират решение. Зад всяка промяна стоят много ентусиазъм и тонове упорит труд. 

Какво става после? 

Когато екипът е на предела на силите си и трябва да дойдат още хора или когато за работа е важно да привлечем професионалсти в дадена сфера? 

Какво правим, когато екипът е голям, когато имаме членове на борда, доброволци, съветници и съмишленици?

Как да ангажираме общностите в решаването на собствените им проблеми?

Как да се справим с лимитирани ресурси и във време на несигурност?

 

Големите трансформации често започват от малки промени в начина, по който сме заедно - как се срещаме, формираме екипи, партньорства, планираме и работим. Работата ни с хора може да се промени, ако погледнем на екипите по нов начин, като на органични системи, където се случва взаимно учене и обмяна, отвъд ефективността и отчитането на индикатори.

Истински новите решения се раждат в пресечните точки. Там, където се смесват успешно различни мнения, опит, гледни точки, експертиза и ресурси. Уменията за изграждане на синергии и работещи сътрудничества - както на индивидуално, така и на организационно и общностно ниво - стават все по-важни за разрешаване на най-сериозните предизвикателства в постоянно променящата се и крайно несигурна среда.

В този разговор ще изследваме заедно въпроси като:

  • Как да достигнем до колективната интелигентност на екипите, за постигане на общата визия на организацията?
  • Как да работим с комплексни предизвикателства - цели или намерения с отворен край?
  • Кои са практическите стъпки, които можем да предприемем, за да насърчим активността и участието на служителите и доброволците в организациите ни?
  • Как разчупването на йерархиите и участието на хората във взимането на решения и планирането може да подобри качествено резултатите?

Лектори:

Антон Вълков и Анна Димитрова, Open Space Collectivе

Двамата са основатели на Open Space Collective и дизайнери на процеси на участие. Пионери са за България в прилагането на методите на Art of Hosting и Social Labs подхода в работата си с различни обществени и частни организации по проекти, изискващи широко ангажиране на заинтересованите страни, улесняване на диалога и съвместно създаване на нови идеи и решения. Сред партньорите им са местните власти, Министерството на икономиката, Общинска фондация Пловдив 2019, Софпроект, EASME (Европейската комисия), Европейският съвет, Индустриален клъстер Електромобили, ERGO (Европейска мрежа на ромските организации), екологични групи и неправителствени организации (WWF, Greenpeace, Friends of the Earth, Асоциация Родители, Фондация “За нашите деца”) и корпоративни организации (Еконт, BTL Industries, Societe Generale, Българо-американска кредитна банка, Райфайзенбанк, Novarto, ЧЕЗ) и други.

Теодора Иванова-Вълева, Impact Drive

Професионалният и живот от много време е свързан с управленито на проекти и организационно развитие, както и дизайн и управление на грантови схеми и програми. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността и в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други.

Освено съ-основател и председател на УС на Impact Drive, Теодора е част от фондация Институт Отворено общество и CSR Bulgaria.

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page