top of page

ср, 10.11

|

Facebook Live - shorturl.at/zAJLO

Мама има работа - възможен ли е баланс в живота на работещата майка?

Заедно с 👣 "Първи стъпки" поредицата на списание Кенгуру, ще поговорим как жената да бъде равностойна на работното си място и пълноценна у дома.

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Мама има работа - възможен ли е баланс в живота на работещата майка?
Мама има работа - възможен ли е баланс в живота на работещата майка?

Час и място

10.11.2021 г., 14:00 ч.

Facebook Live - shorturl.at/zAJLO

За събитието

В Impact Drive вярваме, че работещите майки винаги са били безименните герои на обществото. От повече от година работим по проект за подкрепа именно на нея - жената, сдобила се с деца, която се е върнала на работа и се е превърнала в работеща майка, домакиня, съпруга и жена.

  • На какво може да разчита от работодателя майката при връщането си на работа?
  • Какви са алтернативите на майката да работи без да има работодател?
  • Каква е ролята на таткото, когато майката работи?
  • Как майката да се справя с домакинските задължения, докато работи?
  • Как да се погрижи за жената в себе си, предвид грижите за всички около нея?

Веселина Панайотова има 15 години опит в корпоративния сектор на управленски позиции, където е ръководила екип от 200 човека. Преди 2 години стартира екип от майки, вдъхновена от опита си в САЩ. Близката работа с гражданския сектор от друга страна ѝ дава поглед върху съществуващи и неизползвани възможности за постигане на баланс между работния и личен живот на работещата майка в България. За задълбочаване на знанията си по темата започва магистърска програма към СУ по икономика и право. Вярва, че за да има достоверност, е нужно теориите да бъдат преживяни от първа ръка. Най-големите си уроци е получила от живия живот, благодарение на съпруга си и двете им деца на 13 и 5 г.

Теодора Иванова-Вълева е multitasker, който вярва, че промяната идва от нас и само когато сме заедно. Професионалният й живот от много време е свързан с дизайн и управлението на грантови схеми, проекти и програми от различен мащаб. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността ѝ в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, обучение, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други. Темата за майчинството я ангажира още през 2006 г., когато заедно с екипа на Сдружение "Настоящи и бъдещи майки", вкл. като негов председател, постигат промяна в закона, даваща право на майката на 1 г. платено майчинство. Със СНБМ работят и по редица други проекти, засягащи отглеждането на деца в България. Майка е на две момичета и активно работи.

Бъдете с нас в сряда, 10 ноември от 14:00 часа

Фейсбук страницата на списание "Кенгуру".  shorturl.at/zAJLO 

YouTube каналът на списание "Кенгуру".  shorturl.at/gBVX7

Можете да задавате своите въпроси на живо по време на предаването или като съобщение до вторник, 9 ноември.

Споделете това събитие

bottom of page