top of page

вт, 07.07

|

IDF

МОСТОВЕ ЗА БИЗНЕСА И КАУЗИТЕ

Как бизнеса може да подкрепя каузите? Как каузите да се свързват със света на бизнеса?

Registration is Closed
See other events
МОСТОВЕ ЗА БИЗНЕСА И КАУЗИТЕ
МОСТОВЕ ЗА БИЗНЕСА И КАУЗИТЕ

Час и място

07.07.2020 г., 16:00 ч. – 17:00

IDF

За събитието

За кого? 

НПО практици, КСО експерти и всички онези, които вярват в способността на бизнеса да подкрепя каузите и в ролята на гражданските организации да водят промяната.

Защо? 

Организациите с каузи имат важна роля за добруването на обществото ни, но често за тях е предизвикателство да се свържат с бизнеса и да получат от него нужната му подкрепа и съпричастност. Бизнес компаниите работят на далеч по-висока скорост и знаят как се печелят клиенти и пари, но това не означава, че не се вълнуват от обществените проблеми или че социалните каузи са им чужди.

Защо тогава продължава да е трудно двата сектора да си говорят на един език и защо всеки от тях твърди, че другият не прави достаатъчно, за да си взаимодействат пълноценно?

Къде се пропуква връзката между каузите и бизнеса - дали въпросът е системен, организационен или в човешкия фактор?

Можем ли да изградим мост между двата сектора с ползи за всяка страна? Как?

Какво ще донесе това на обществото ни?

Ще ни направи ли по-ангажирани с общия прогрес и пълноценна промяна към добро?

Тези и още въпроси ще обсъдим по време на уебинара. Ще подходим практично и ще търсим работещи модели, с доказани ползи.

Целта на УЕБИНАРА е да мотивира и вдъхнови екипите на организациите с кауза и на бизнес компаниите да търсят и намират път един към друг като използват работещи техники и най-вече познават интересите и нуждите си и така по-лесно заговорят на общ език. Не пропускайте да се запишете и да участвате!

Може да задавате предварително въпросите си по темата, а поканените лектори с радост ще им отговорят по време на събитието.

Лектори:

Йоана Колева, Jamba 

Йоана е маркетинг експерт с над 10 години професионален опит. От 2016 година активно работи в неправителствения сектор в България, като подпомага каузи свързани с хора с увреждания или както тя ги нарича - хора с различни възможности, защото наистина вярва в потенциала им и в това, че те трябва да бъдат включени активно в обществото. От 2017 е председател на фондация "Сошъл Фючър” и съосновател на Jamba - онлайн платформа и специализирана подкрепа при включване в пазара на труда за хора с различни възможности. Организатор на “Run2Gether България” и на “Агент на промяната”,  един от българските говорителите на Глобалния форум на жените-лидери 2018, който беше част от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. През 2019 заедно с Иван Димов стартира съвместна благотворителна инициатива  - Champions4Diversity, която е част от  Wizz Air Sofia Marathon 2019.

Борис Колев, CSR Bulgaria 

Борис започва своята кариера, основавайки първата си компания още на 18 години. Следват поредица от успешни бизнес проекти и компании в различни сфери. За да стигне до момента, в който е единственият европеец сред осемте финалисти за Глобалната зала на бизнес славата за 2020 г. на една от най-големите фондации за предприемаческо образование – Junior Achievement. Понастоящем Борис е експерт и вицепрезидент за Европа, Близкия Изток и Африка на германската компания за финансов софтуер - Devexperts.

Заедно с многото си предприемачески начинания, Борис е посвещава много време на каузите и  различни доброволчески организации. Преди 11 години, заедно с приятели основава CSR Bulgaria - нестопанска организация, която работи за развитие на средата за социалната отговорност и устойчивост в бизнеса. Борис е основател на Фондация Mastermind, която насърчава и обучава българската общественост за самоосъзнаването и практиките на личностно развитие. Той е и основател на The ForumsLeague, най-голямото аматьорско първенство по футбол в България. През 2013 г. Борис е посочен в списъка на Forbes 30 под 30 години в страната. А през 2014 години получава специална награда за признание от Forbes. Той също е награда за списъка на FERD за 2017 г.

Теодора Иванова-Вълева, Impact Drive

Професионалният и живот от много време е свързан с управленито на проекти и организационно развитие, както и дизайн и управление на грантови схеми и програми. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността и в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други.

Освено съ-основател и председател на УС на Impact Drive, Теодора е част от фондация Институт Отворено общество, CSR Bulgaria. 

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page