top of page

чт, 10.03

|

Online

Нагласите към НПО - къде се къса връзката?

Регистрацията е затворена
Вижте други събития
Нагласите към НПО - къде се къса връзката?
Нагласите към НПО - къде се къса връзката?

Час и място

10.03.2022 г., 16:00 ч. – 17:00 ч. Гринуич+2

Online

За събитието

В това издание от поредицата Online Talk се посвещаваме на философския въпрос защо, как и къде се къса връзката между гражданския сектор и обществото като цяло. Как си обясняваме това, че при цялата смислена работа, която НПО осъществяват за постигане на своите мисии, общите нагласи към този тип организации са непропорционално ниски?

Ще поразсъждаваме заедно върху някои от следните въпроси:

 • Срамежливост или неумение - защо обществото не е убедено във важността на гражданските организации?
 • На кой език говорим - този на НПО или на обикновения човек, за когото НПО се създава?
 • Има ли капсулиране в сектора и как да имаме самочувствие извън него?
 • Кое е по-важното за НПО - елитарност или достъпност?

Ще потърсим и отговорите на поредица от практични въпроси, за да подобрим уменията си да достигаме до хората, да направим посланията си чуваеми, да увеличим видимостта и разпознаваемостта на нашите работа и резултати.  

 • Защо е важно умението да се задават въпроси?
 • Бранд или проекти да комуникираме?
 • Как се променят нагласи през комуникация?

В този разговор наши гости ще бъдат:

Анна Кастрева, комуникатор, специалист по PR и консултант

Анна вярва, че добрата комуникация стимулира иновации, развива таланти, открива тенденции и превръща идеите в работещи решения. Опитът ѝ минава през различни сфери: от управление на корпоративна репутация и брандове, през политически и кризисни комуникации до проекти за устойчиво развитие и интегрирането им в бизнес процеса на големи организации.

Създател e на компанията за стратегически комуникации Tipping Point Strategies. Преди това е управлявала отдела за устойчиво развитие и комуникации на Kaufland и комуникационния екип на bTV Media Group. Била е журналист в "Дневник” и PR мениджър в агенциите New Moment и Active Group.

Личната ѝ кауза е да развива таланта на хора, които вярва, че имат лидерски потенциал да променят ключови обществени процеси. 

Анита Джоунс, програмен директор, Институт Отворено общество 

Анита е съучредител на платформата Многообразието работи, съавтор на Наръчник "Многообразие на работното място – защо и как?". Тя има опит в изготвянето на обучения и изследвания за работа в мултикултурна среда, работа с уязвими групи и гражданско участие

Модератор на Online Talk ще бъде Теодора Иванова-Вълева, Impact Drive

Професионалният ѝ живот от много време е свързан с управленито на проекти и организационно развитие, както и дизайн и управление на грантови схеми и програми. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността и в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други.

Билети

 • Регистрация

  0,00 лв.
  Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page