top of page

пт, 11.12

|

Online

Отчетността като суперсила в дарителството

Повишаване на доверието, устойчивост и увеличаване на ефекта от приноса на дарителите

Registration is Closed
See other events
Отчетността като суперсила в дарителството
Отчетността като суперсила в дарителството

Час и място

11.12.2020 г., 16:30 ч. – 17:30

Online

За събитието

Събитията от месец ноември с излезлите информации за работата на платформата Helpkarma и последващите идеи на български депутати да се инвестират бюджетни средства в неизвестно сдружение, което да има подобни функции, събудиха отново разговора за доверието на даряващите в ролята на неправителствените организации като посредници между тези, които имат нужда от подкрепа и тези, които са готови да подкрепят. На лице са сериозни опасения, че случилото се ще се отрази сериозно върху текущи и следващи кампании за набиране на средства за лечение и каузи. 

Всичко това идва на фона на засилените кампании за набиране на средства от пролетта на тази година в отговор на Ковид кризата. За обществото бе видим приносът на гражданските организации в оказването навременна, гъвкава и ориентирана към човека подкрепа. Набраните средства бяха разпределени бързо и прозрачно, а организациите останаха сред хората, "на терен" въпреки рисковете. 

В разгара на второ общо затваряне, заради пандемията, с колегите ни от Български дарителски форум ще говорим за силите, които работещите граждански организации имат за изграждане на устойчиво доверие у дарителите и добрите практики, които ни помагат да набираме нужната подкрепа и да мултиплицираме ефекта от нея за бенефициентите ни. 

В разговора ще обсъдим въпросите за: 

# Цялостният образ на организацията и ролята му за изграждане на доверие

# Вътрешните практики за добро управление 

# Как структурираме кампаниите за набиране на средства и важността на редовното и навременно отчитане на разходването им

# Ролята ни на посредници и управление на кризите на доверие

 

В разговора ще се включат: 

Красимира Величкова, Български дарителски форум 

Директор на Българския дарителски форум, най-голямото сдружение на дарителски организации в страната, включващо близо 50 фондации и корпоративни дарители. Завършила е културология в СУ “Св. Климент Охридски”, със значителна експертиза и опит в развиването на средата за дарителство в България и дарителските практики. Занимавала се е със стратегии за организационно развитие и набиране на средства за социални и културни проекти.

Теодора Иванова-Вълева, Impact Drive

Професионалният и живот от много време е свързан с управленито на проекти и организационно развитие, както и дизайн и управление на грантови схеми и програми. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността и в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други.

Освено съ-основател и председател на УС на Impact Drive, Теодора е част от фондация Институт Отворено общество и CSR Bulgaria.

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page