top of page

вт, 30.03

|

IDF FB event

Споделени възможности за гражданския сектор

Силата да правим нещата заедно

Registration is Closed
See other events
Споделени възможности за гражданския сектор
Споделени възможности за гражданския сектор

Час и място

30.03.2021 г., 16:00 ч. – 17:00 ч. Гринуич+3

IDF FB event

За събитието

ImpactDrive и Urbanians Ви канят да поговорим за споделените ресурси и възможности за гражданския сектор.  

Urbanians е нова платформа, чиято цел е да помогне на гражданските организации да използват пълноценно пространствата, с които разполагат, да печелят финанси или приятели чрез тях или пък да намерят подходящи места за събития, които организират.  

"Създадохме Urbanians, защото вярваме, че всяко пространство може да има по-различен живот и може да бъде използвано оптимално", споделят създателите на платформата. 

 

Ще поговорим и за други аспекти на споделянето и как като граждански организации можем да обединяваме ресурси и сили, за да бъдем по-успешни. Планираме да засегнем темите: 

  • Споделеност като начин на работа - ползи за организациите и обществото като цяло
  • Urbanians - философия, модел и бъдеще 
  • Съвместно правене за по-добри резултати

Участват:

Иван и Ивелина от платформата за споделени пространства Urbanians, които ще споделят защо и как се появява платформата. Каква е идеята зад нея. Каква е ползата за организациите. 

Ивелина Георгиева и Иван Радев са съоснователи на Urbanians. Идват от гражданския сектор. През годините са работили за различни нестопански организации. Ивелина се занимава с координиране на проекти и маркетинг. Иван има опит като проектен ръководител и експерт по комуникации. Виждат смисъл в споделената икономика и споделените ресурси и решават да ги пренесат в гражданския сектор.

Апостол от Ботаника Лайф ще се включи, за да сподели какво ги кара да са част от платформата за споделени пространства и защо споделят. Фондация Ботаника Лайф е създадена от Апостол Апостолов в памет на неговите баща, дядо и баба, които му оставят в наследство къща и земеделски земи в с. Надарево, общ. Търговище. Воден от желанието си да помага на младите хора да развиват своите интереси и потенциали в синхрон с принципите на устойчивото развитие, Апостол взема решение да предостави на фондацията своите наследени имоти, които да бъдат използвани за обучение на деца и младежи. Днес къщата, предоставена на фондацията, е преобразувана в Обучителен Център за деца и младежи, а земеделските земи са красиви градини за производство на плодове и зеленчуци. В новата база децата учат как да се грижат за растенията, а младежите търсят своето професионално развитие в сферата на устойчивото земеделие.

Теодора и Диляна от Impact Drive, които ще споделят практически примери за споделянето като философия в света на организациите с идеална цел. 

Теодора Иванова-Вълева и Диляна Гюрова имат значителен опит в гражданския сектор, съвместни проекти и мрежи и силно вярват в силата на обединените усилия и съвместни решения за едно по-добро утре. 

Това събитие се организира в рамките на проект "Споделени пространства", който се изпълнява с финансовата подкрепа от  на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП. Основната цел на проекта е създаване и укрепване на партньорства между граждански организации и публични/частни организации. https://www.activecitizensfund.bg

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page