top of page

чт, 21.10

|

Online

Управление на НПО - организиране на постоянни променливи

Registration is Closed
See other events
Управление на НПО - организиране на постоянни променливи
Управление на НПО - организиране на постоянни променливи

Час и място

21.10.2021 г., 16:00 ч. – 17:00

Online

За събитието

Кое е по-важно - да управляваш интуитивно, воден от каузата си, или да търсиш завършен професионалист в организационното управление? Трезва експертиза или опит, стъпващ на грешките по пътя? 

Почти всеки, ангажиран с ръководеното на организация с нестопанска цел, е стигал до горните въпроси. Към тях, и независимо от отговора им, следва да добавим и динамиката на средата и гражданския сектор през последните 20 години, характеристиките на финансирането му и наемането на екипите.  

Стартираме есенния сезон с темата за управлението на неправителствените организации, за да отдадем дължимото на специалистите (а понякога само доброволци), които застават на руля на организациите и ги управляват в мътните и постоянно променящи се води, често с минимални ресурси, но пък с голям брой нуждаещи се и проблеми, които търсят решения. 

С ясното съзнание, че това е първи епизод от дълъг сериал, слагаме за акцент в разговора темите:

  • Предизвикателствата да си лидер в постоянно променяща се среда
  • Работата с хора (екип, доброволци и т.н.)
  • Балансът в работата и прегряването
  • Споделени практики и уроци

В разговора ще се включат: 

Олга Минева, EMPROVE

Олга Минева е организационен психолог, с научни степени по Психология от университета в Хайделберг, Германия и Организационна Психология от University of London, Великобритания. Олга посвещава последните над 10 години на това да подкрепя като психолог и консултант организации и в бизнеса, и в неправителствения сектор. Самата тя е основател на Фондация @EMPROVE, която се стреми към цялостно повлияване на обществената подкрепа и нагласи, насочени към жени и момичета, преживели насилие.

Мария Алкалай

Мария Маринова-Алкалай партнира активно на различни организации в гражданския сектор за повишаване на капацитет и изграждане на екипи обучители. От 2017 година работи с УНИЦЕФ България по програми за повишаване на квалификацията на педагогически специалисти от детски градини и начални училища в страната за промяна на нагласите при работа в мултикултурна среда. В годините тя е била ментор към Звеното треньори на Национален младежки форум, консултантка на Организацията на българските скаути, обучителка за сдружение „БГ Бъди Активен”, младежка ЛГБТ организация „Действие”, Български фонд за жените, фондация „Мисия Криле”, сдружение „Варна – Европейска младежка столица”.

Теодора Иванова-Вълева, Impact Drive

Професионалният ѝ живот от много време е свързан с управленито на проекти и организационно развитие, както и дизайн и управление на грантови схеми и програми. Работи за кратко в публичната власт и в частното управленско консултиране, но намира страст и смисъл в работата в неправителствения сектор и хората, работещи за каузи. Силно се интересува от това как те да бъдат ефективни, въздействащи и успяващи в мисиите си. Дейността и в подкрепа на организациите е свързана с участие в проекти, менторство, помощ при създаването на фъндрейзинг и бизнес планове, организационни, комуникационни и управленски стратегии, лекции, консултиране и други.

Срещата ще модерира Диляна Гюрова, консултант към Impact Drive

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page