top of page
  • Снимка на автораТеодора Иванова

Инструмент за мониторинг и оценка на комуникациите в организацията



Този инструментариум предоставя рамка, която да ви помогне да планирате и въведете система за наблюдение на комуникационните си процеси, оценка и извличане на полезни уроци за тяхната работа. Също така осигурява примерни въпроси, показатели (индикатори) и инструменти за това.


Наблюдението, оценката и ученето са задължитилен елемент от комуникационната стратегия, но много организации изпитват трудности в това да внедрят ефективно и да изпълзват тези инструменти в работата си. Същевременно те са важни, за да се гарантира изпълнението на стратегията и да се ориентирате каккво работи и какво не, кога и за кого работи. Това също е важен инструмент за отчетност, който ви помага да демонстрирате, че усвоените средства и работата ви е с високо качество и е полезно. Това ви позволява да планирате и управлявате комуникациите на организацията ефективно, така че свързаните с вас бенефициенти, заинтересовани страни, доброволци и поддръжници са в течение на работата ви и нейните постижения. Добрата комуникация се отразява на умението ви да градите доверие и да набирате подкрепа.


Този инструмент е предназначен за ползване от ектспертите по комуникация, изследване и изпълнение на проекти, работещи в неправителствени организации, университети или think tanks. Инструментът е на английски език.


Можете да прегледате и ползвате инструмента онлайн тук, както и да прочетете повече за него или като свалите файлът от тук .

Повече полезни инструменти за оценката на проекти и дейности, можете да намерите на www.betterevaluation.org


Източник: https://www.odi.org/



92 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page