top of page
  • Теодора Иванова

KindLink започва да привлича дарения и у нас

Партньорството между Impact Drive и CSR Bulgaria осигурява платформата да работи на български за НПО. KindLink, която е създадена от български екип е бум във Великобритания с над 2 000 каузи и 20 000 корпоративни и частни донори.


Онлайн платформата KindLink, която разчупи модела на ангажиране на бизнеса със социални каузи, заработи и у нас.


Порталът с иновативна технология и функционалности е дело на български екип, но е развиван основно за пазара във Великобритания. Само за 3 години стартъп проектът прави истински бум - портфолио от над 2000 каузи, регистрирани 1200 благотворителни организации и 50 000 служители от големи компании, които искат да бъдат доброволци или дарители. 20 000 корпоративни и индивидуални донори са правили дарения през платформата до този момент. Повечето от ключовите банки, финансови институции и технологични конгломерати на Острова използват тъкмо KindLink за набиране на средства и отчетност на благотворителните инициативи.

Българският партньор на KindLink е CSR Bulgaria заедно с Impact Drive. Екипът ни вярва, че ще повтори този успех и у нас.


„KindLink e социална мрежа с мисия: общност, в която отделните хора, неправителствени организации и компаниите се свързват лесно едни с други, като виждат ясно влиянието от сътрудничеството си върху околния свят“, разяснява изпълнителният директор на CSR Bulgaria Борис Колев.


Порталът дава възможност на неправителствените организации да ползват безплатно дигитален инструмент, който представя дейността им публично и привлича подкрепа за каузите им като, в същото време, осигурява на дарителите необходимата прозрачност за използването на средствата.
KindLink дава възможност и на компаниите да управляват и покажат ясно и атрактивно доброто, което правят – и като благотворителност, и като политики за устойчиво развитие. В рамките на профила на компанията, всеки служител получава свой профил, от който може да търси и инициира каузи, да се включва във вече обявени такива, да измерва приноса си и да споделя всичко директно в социалните мрежи. Това отговаря на желанието на все повече служители да имат възможност да доброволстват или да правят добро по други начини, за да се чувстват ангажирани с даден екип и компания.


Друго голямо предимство на KindLink е, че благодарение на специално разработения софтуер, фирмите получават автоматизирани отчети за своята благотворителност и дейностите по устойчивото си развитие, а НПО лесно управляват този процес.


Проектът има потенциал да промени в положителна посока третия сектор. KindLink дава на благотворителните организации безплатен инструмент, който е лесен за използване, спестява им време, и им помага да разширят кръга от дарители и средствата, които получават за каузите си.


Ключова функционалност за НПО е т.нар. "базар за каузи", който позволява организациите да публикуват обяви за своите текущи нужди и проекти. Така свързва директно бизнеса и служителите му с възможности, предоставени от благотворителните организации в KindLink за доброволчество, за набиране на средства, нематериална помощ или друга нужда от подкрепа.


Платформата не взема комисионна от даренията, така че 100% от средствата отиват по предназначение. Неправителствените организации, които досега са включени в мрежата KindLink, спестяват средно около 62% от подобни разходи, в сравнение с други платформи за набиране на средства.


Разликата с други платформи е и в изключителната прозрачност на дейностите и доверието към неправителствените организации, до което тя води. Например, във Великобритания 71% от хората споделят, че биха дарявали повече, ако знаеха къде и как точно са използвани дарените средства. Прозрачността и ясно представеният принос на всяка компания и отделните служители, привлича повече нови индивидуални и корпоративни дарители, което води до увеличаване на влиянието на благотворителните организации в обществото.За платформата KindLink, вижте повече на адрес www.kindlink.bg.


Екипът на Impact Drive има готовност да оказва съдействие на неправителствените организации, които искат да се възползват от възможността да бъдат част от KindLink и да ги консултира при разработването на плановете им за търсене и набиране на подкрепа, както и да използват максимално ефективно предоставените функционалности.

58 преглеждания

Последни публикации

Виж всички

댓글


bottom of page