top of page

ср, 28.10

|

IDF FB event

ДАННИТЕ КАТО СЪЮЗНИК В РАБОТАТА НА НПО

Как да накараме данните и информацията да работят за нас и мисиите ни?

Registration is Closed
See other events
ДАННИТЕ КАТО СЪЮЗНИК В РАБОТАТА НА НПО
ДАННИТЕ КАТО СЪЮЗНИК В РАБОТАТА НА НПО

Час и място

28.10.2020 г., 18:30 ч. – 19:30

IDF FB event

За събитието

В рамките на уебинара ще поставим основите на решенията, които позволяват на НПО да набират и използват данни за работата си и да прилагат ефективни стратегиите за извличане на полза от това. 

Нестопанските организации се нуждаят от средства за изпълнение на своите мисии, но също така трябва да докажат резултатите  и полезността на своята работа, за да привлекат донори и съмишленици. Финансиращите организации, институциите и обществеността все по-често изискват доказателства, че НПО са отговорни и че техните услуги дават желаните резултати. Днес умението да събираш и съхраняваш добри данни е от ключово значение за всяка организация, работеща в общестевна полза, която иска да бъде успешна.  Данните също така помагат на организациите да оценяват служителите, да управляват риска и да се защитават от недобронамерени атаки.

Науката за данните има огромен потенциал за оптимизиране на работата на неправителствените организации, а също така им помага да взимат добре информирани и надеждни решения. 

Въпреки че не всяка организация може да си позволи да наеме анализатори и професиналисти в тази сфера има решения, които да помогнат на екипите да събират правилните данни, да ги съхраняват и използват умело. 

В този разговор ще се посветим на въпросите за това 

  • Какво представляват и какви видове са данните
  • С какво са полезни данните за работата на организациите с мисия
  • Как да набираме и намираме данни от различни източници при ограничен бюджет
  • Как лесно да създаваме собствени данни

Разговорът ще водят: 

Ралица Димитрова е част от екипа на Impact Drive. За нея е важно да помага на неправителствените организации да чуят онова, което техните бенефициенти, колеги и обществото казват за тях, какво искат от тях и на какво се надяват. Историите, които всяка организация може да чуе идват в различни форми – през интервюта, през фокус групи или през данни. Ралица има повече от 5 години опит в изследователски проекти на неправителствения сектор, където се занимава с всичко от координация на изследвания до анализа и представянето на техните резултати. Притежава бакалавърска степен по "Социология“ и магистърска по "Статистика, иконометрия и актюерство“ от Софийски университет. 

Павлета Алексиева, Български център за нестопанско право

Павлета Алексиева е юрист и изпълнява длъжността програмен директор на Български център за нестопанско право от 2009 г. насам. Има повече от петгодишен юридически опит с акцент върху правната и данъчната рамка на НПО в България и опит в изготвянето на правни анализи, сравнителни изследвания и предоставянето на правни консултации.

Последната й работа и проучване са свързани със законодателни промени в очакване на ратификацията на Конвенцията на ООН за правата на хората с увреждания в България.

Ралица Николова, Главен редактор на НПО Портала, поддържан от Български център за нестопанско право

Ралица Николова има 15 години стаж в областта на комуникациите. Най-дългогодишната й практика (2000-2008) е в Агенция New Moment New Ideas Company на позицията PR мениджър, където е разработвала и прилагала комуникационни стратегии за клиенти от различни бизнес сфери. През 2009 се присъедниява към неправителствения сектор, като до юли 2015 е работила във Фондация Лале. Отговаряла e за развитието на контактите с бизнес партньорите на фондацията, координирала е проекти и събития за сътрудничество между бизнеса и граждански организации в България. От 2015 година до сега заема позицията главен редактор на НПО Портала.

Срещата ще модерира Теодора Иванова, Impact Drive

Билети

  • Регистрация

    0,00 лв.
    Продажбата приключи

Общо

0,00 лв.

Споделете това събитие

bottom of page