top of page
  • Снимка на автораТеодора Иванова

Inspiring a life of immersion

Ние всички искаме да живеем живота си смислено, но откъде да започнем? Вдъхновяващо послание от Jacqueline Novogratz за смисъла да правиш нещата смислено. Да влагагаш от себе си и да следваш промяната. Един блестящ и многообразен разговор, който ни запознава с хората, които тя е срещнала в работата си - хора, които са се потапят в каузата, общността, в страстта за справедливост. Тези човешки истории ни носят силни моменти и вдъхновение.


Jacqueline Novogratz е основател и управлява Acumen, неправителствена организация, която следва социалния бизнес подход, за да подобрява живота на бедните. В своята книга "Синият пуловер" (The Blue Sweater) тя споделя истории за решения, които наблягат на устойчиви решения отдолу-нагоре (bottom-up) като противовес на традиционната помощ, спускана отгоре (top-down - чрез правителствени програми или донорска помощ).

Вдъхновението, което аз си взех от този разговор.

Всеки ден пред нас има избор – дали да поемем по лесния път или да отстояваме морала си и това да не се страхуваме от различните, да не мразим и да следваме пътя към промяната.

Малко хора променят историята, но всеки ден всеки от нас променя нещо малко в събитията и всеки от нас рисува картината на общата ни история.

3 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page