top of page
  • Снимка на автораРадина Щерева

Аз и пътешествието DigiComsOne

Обещах си, че 2021 година ще е началото на моето себеопознаване. В днешно време е трудно да си “просто тийнейджър”, който посещава лекции и води социален живот. Моето поколение, поколението Z, често е обвинявано, че е мързеливо и апатично. Бих поспорила с това твърдение. В днешно време, не стига да си просто ученик или студент, за да преуспееш в живота.

В днешно време, пътят на себеопознаването започва от рано.


Моят път започна със смелото решение да се запиша във втория сезон на DigiComsONE. Постъпката ми не беше случайна. От години знаех, че душата ми принадлежи към хуманитарните науки. Не случайно уча Журналистика и Политически науки. Описанието на DigiComs ме спечели бързо, защото търсех точно това. Покриваше различни модули: от граждански сектор, през дигитални инструменти за създаване на съдържание, до различни източници за лично усъвършенстване.



В този период се зароди интересът ми към дигиталния маркетинг, рекламата, сторителинга и всичко визуално около тези сфери. Дигитален комуникатор и неправителствен сектор ми звучаха повече от добре. По време на курса, научих практична информация, свързана с процеса на работа и трудностите на една неправителствена организация в България. Модулите на курса ти помагат да откриеш някои отговори на въпроси като "Защо моята смислена кауза не стига до повече аудитория?" Самата аз къв този момент не познавах неправителствения сектор, но курсът ми показа защо си струва да опиташ да се развиваш в тази сфера. Разширих кръгозора си и учавствах във всеки уебинар със специални гости, професионалисти от различни сектори. Станах част от DigiComs Platform - платформата, която представя дигиталните комуникатори, които искат да работят за каузи в бъдеще. Сложих си първия си професионален сертификат в LinkedIn профила ми. Чувствах се горда от себе си.


След завършването на курса, исках да опитам стаж във сферата на комуникациите. Реших, че трябва да приложа теорията на практика. Започнах в ПР фирма, която подпомагаше комуникацията на различен тип фирми и компании. Приложих знания от темите за сторителинга, планирането на съдържание и инструментите за разпространението му.


Днес, по покана на Теодора Иванова от Impact Drive, аз съм стажант в организацията, трупайки опит как да стана дигитален комуникатор на НПО организация. Предстои ми да започна работа по различни проекти на Impact Drive и други граждански организации. DigiComs е едно стъпало, което отваря врати към работа с много различни организации. Помагайки с кампанията по набиране на новите дигитални комуникатори, аз раширявам капацитета си и се уча на екипна работа. Освен това, имам шанса да покрия в по-голям капацитет задължениията на един дигитален комуникатор: създаване и планиране на съдържание, визиулна комуникация, копирайтинг, работа с технически ресурси като социални мрежи, сайт, Excel и т.н.

Смятам, че в НПО сектора има нужда от сработване между различните поколения. Аз ставам повече граждански активна, чрез включването си в екипа и сектора. В този ред на мисли, вътрешният поглед над структурата ми помогна в един скорошен политически курс, свързан със създаването на политики и тяхното успешно имплементиране. DigiComs не е само проект, той създава истинска връзка със своите участници и всеки може да приложи информацията от него в живота си.


С две ръце Ви подкрепям да се впуснате в това приятно и полезно приключение!


40 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page