top of page
  • Снимка на автораДиана Манолова

Каним ви на networking събитието Права на жените в България - реалност или мит?



С отбелязването на 25 ноември – Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените, влизаме в откровен разговор за равнопоставеността между половете в България –

у дома, на работното място, в политиката и в обществото.

Ще обсъдим темата заедно с работещите в сектора – от мита, че жените имат достатъчно права и са равнопоставени, през дебатите относно законодателството, насочено към елиминиране на домашното насилие и насилието, основано на пола, до темите, които градят мостове в обществото – например ролята на жените в изработването на приобщаващи политики, установяване и опазване на мира, справянето с климатичната криза и др.


Кога: 29 ноември (сряда), 18:00 – 20:30 ч.

Къде: Сцена Дерида, ул. „Цар Самуил“ 32, 1000 Old City Center, София, България и онлайн



В този разговор ще включим:

Станимира Хаджидимова: експерт и активист по темата със значителен опит. Станимира е основател и директор на фондация „Център за развитие на устойчиви общности“. През 1995 г. създава една от първите български застъпнически групи в областта на равнопоставеността на половете – фондация „Джендър проект в България“, а през 2004 г. фондацията основава Български фонд за жените.

Лилия Драгоева-Павлова, Дългогодишен активист за правата на човека, а понастоящем съветник към политическия кабинет на министър-председателя.

Каним ви на неформален и ангажиран разговор на по питие между колеги, активисти, експерти и най-вече – хора.

За тези от вас, които не могат да присъстват на живо, ще осигурим онлайн връзка по време на пленарните разговори. Ще получите линк, след записването за участие.

Регистрирайте се тук: https://bit.ly/3SJJ6aV

Очакваме ви!

8 преглеждания

Последни публикации

Виж всички
bottom of page